Ammatillinen edunvalvonta kattaa koulutuksen ja ammatin kehittämisen sekä yhteiskunnallisen vaikuttamisen.

Vaikuttamistyömme

  • Olemme yhdistävä tekijä työelämän, koulutuksen ja tutkimuksen välillä.
  • Pidämme yhteyttä päätöksiä tekeviin viranomaisiin.
  • Alueyhdistykset toimivat alueellisina vaikuttajina.
  • Teemme kannanottoja, aloitteita, lausuntoja ja esityksiä.
  • Teemme yhteistyötä bioanalyytikoiden perus- ja jatkokoulutuksen kehittämiseksi viranomaisten, ministeriöiden, ammattikorkeakoulujen sekä yliopistojen kanssa.
  • Pidämme yhteyttä jäsenkuntaa koskevien päätöksiä tekeviin viranomaisiin.
  • Järjestämme jäsenillemme ammatillista täydennyskoulutusta.
  • Edunvalvonnassa teemme yhteistyötä mm. alueyhdistystemme ja Tehy ry:n kanssa.

Edunvalvonta on yhteinen asia

Suomen Bioanalyytikot ry kuuluu kansainvälisiin järjestöihin kuten International Federation of Biomedical Laboratory Science (IFBLS), European Association of Biomedical Scientists (EPBS) ja Pohjoismaiden Nordisk Medicinsk Laboratoriegruppe (NML). Kansainvälisten järjestöjen kautta voimme vaikuttaa ajankohtaisiin kansainvälisiin asioihin.

Edunvalvonta on tehokasta vain, kun saamme tiedon epäkohdista tai toimenpiteitä vaativista asioista. Älä epäröi ottaa yhteyttä. Olemme täällä sinua varten. Mitä nopeammin saamme tiedon, sitä pikaisemmin voimme toimia.

Vuonna 2025

Olemme 2025 mukana mm. STM:n vetämässä hoitohenkilöstön koulutuksen koordinaatioverkostossa ja kansanedustaja Lotta Hamarin vetämässä hoitotyön verkostossa edistämässä diagnostisten alojen asiaa. Lue myös alta uudesta diagnostisten terveystieteiden maisterikoulutuksesta Jyväskylän yliopistossa, jossa ensimmäinen sisäänotto on syksyllä 2026. Koulutuksellisessa edunvalvonnassa myös yhteistyömme ammattikorkeakoulujen kanssa jatkuu vahvana.

Diagnostisten terveystieteiden maisteriohjelma (kliininen radiografia ja kliininen laboratoriotiede) on alkamassa Jyväskylän yliopistossa syksyllä 2026.  Koulutukseen otetaan 30 opiskelijan ryhmä. Sisäänottoja on suunniteltu myös vuosille 2027-2029. Tutkinto toteutetaan yhteistyössä liikuntatieteellisen ja matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan välillä. Maisteriohjelmasta valmistutaan filosofian maisteriksi. Maisterikoulutus suunnitellaan modulaariseksi siten, että opiskelijoilla on tietty pakollinen ja valinnainen opintomoduulitarjonta. Opinnoissa pystytään räätälöimään opintoja oman peruskoulutuksen ja ammattiosaamisen sekä tulevaisuuden osaamistarpeiden mukaisesti.

Kolme plus yksi hyvää syytä kuulua Bioanalyytikoihin

1 Jaettu ammatti-identiteetti

2 Yhdessä olemme vahvempia

3 Vaikuttamisen mahdollisuus

Tervetuloa kollegoiden joukkoon, jotka jakavat saman ammatti-identiteetin ja intohimon bioanalytiikkaan. Bioanalyytikot ovat sitä vahvempia, mitä enemmän meitä on. Yhdessä voimme vaikuttaa tehokkaammin ja saada äänemme kuuluviin. Jäsenenä voit osallistua aktiivisesti ammattimme aseman vahvistamiseen työelämässä ja yhteiskunnassa.

Plus: Upeat jäsenedut!

Jäsenenä saat lisäksi monia hyödyllisiä etuja, jotka tukevat ammatillista kehittymistäsi ja hyvinvointiasi.